Aşezare | Acces | Limite:

 

Aşezare
În imediata vecinătate a oraşului Băile Tuşnad, pe o suprafaţă de doar 1,5 ha, se află Rezervația Naturală Piatra Şoimilor. Această Rezervație Naturală Protejată botanică se situează în întregime la capătul sudic al lanţului neoeruptiv Harghita având altitudinea maximă de 824 m.

Acces
Pe șosea:  este accesibilă pe DN 12 și se află la 32 km sud de Miercurea-Ciuc, 37 km nord de Sfântu Gheorghe, 67 km de Braşov şi 35 km de Baraolt.
Pe calea ferată: pe linia CF 400 Braşov - Deda, prin gara din Băile Tușnad.

Limite:
La est de drumul forestier, la sud de pârâul Corbului, iar la vest şi nord de pădurea mixtă de conifere şi foioase. Intersecţia drumului forestier cu pârâul Corbului reprezintă, totodată, punctul în care începe traseul tematic spre Piatra Şoimilor, traseu marcat cu un triunghi roşu desenat pe copaci, aproximativ la nivelul capului, şi care trebuie urmărit fără nici o abatere pentru a ajunge în siguranţă la Piatra Şoimilor. Acest semn este valabil atât pentru urcare cât şi pentru coborâre. Totuşi, acest triunghi roşu nu ne indică un lucru foarte important: utilizarea strictă a serpentinelor. Uneori ne gândim, că dacă am tăia curba şi am urca drept am putea economisi timp şi energie, dar acest lucru este riscant deoarece putem disloca pietre care la rândul lor pot pune în pericol integritatea fizică a celor lăsaţi în urmă. Pe scurtăturile bătătorite se scurge apa de ploaie şi astfel panta poate deveni mai abruptă şi mai periculoasă. De aceea, este important să urmăm cu responsabilitate traseul marcat pentru ca excursia noastră să fie plăcută.